מתכון עוגת דבש כוסמין
אחרי שתנסו את הקינוח הזה לראש השנה- בחג הבא, כולם יחכו רק לקינוח. וששש….אל תספרו לאף אחד שהוא גם ממש בריא
אופן ההכנה
מקציפים את הביצים ללא הפרדה ומוסיפים את הסוכר בהדרגה.
מערבבים אתה הנוזלים ומוסיפים לאט לתערובת
מוסיפים בזהירות את החומרים היבשים ( הקפה כבר הומס במים)…
ותפוח ירוק או תפוח וחצי מגורד
אופים כ -45 דקות בתנור שחומם מראש בשתי תבניות אינגליש קייק
עד שקיסם יוצא יבש
* המתכון באדיבות קונדיטוריית MAMALE מאפי בריאות
מרכיבים
4 ביצים בטמפרטורת החדר
4 כפות דבש
1 כוס סוכר דמררה
קורט מלח
1/2 כוס שמן זית
1/2 כוס מים ( אפשר ורצוי להמיס בהם את הקפה)
1 כוס קמח כוסמין מלא
1 כוס קמח כוסמין לבן
2 כפיות קינמון טחון
כפית ציפורן טחונה 1/2
כפית אבקת סודה לשתיה 1/2
1 כף נס קפה
1או 1 1/2 תפוח מגורר גס (לא חובה)
* בגירסה הטבעונית ניתן להחליף את הביצים ברסק תפוחים או בבננה מעוכה לפי פרופורציה של 1 ביצה = 1/2 בננה= 1/2 כוס רסק תפוחי עץ
למה לא נרשם באופן ההכנה באיזה מעלות חום יש לאפות את עוגת הדבש.
תודה על שאלתך! חום בינוני גבוה של 180 מעלות צלסיוס.
מה אופן ההכנה בגרסה הטבעונית?
הי, בגרסה הטבעונית מחליפים את הביצים בתחליפים הרצויים (גסק תפוחי עץ או מחית בננה), ומוסיפים אותם לבלילה במקום הביצים. מכרבבים ומעבירים לתבנית ואופים עד שהקיסם יוצא נקי. בתיאבון!
האם דבש מתאים למעי רגיש ואם לא מה יכול להחליף את הדבש כאן?
דבש עשיר בפרוקטוזה ולכן פחות מתאים. אפשר להמירו במייפל.
עד כמה שידוע לי אסור לחמם דבש מה ניתן לשים במקום
חימום באפיה שונה מזה בכוס מים רותחים למשל. אבל אפשר להשתמש בסילאן או מייפל באותה כמות