במערכת העיכול: מחלות מעי דלקתיות, תסמונת המעי הרגיז, עצירות או שלשול, גזים, צרבות, נפיחות ואף תת-ספיגה.
מעבר לכך גם תופעות כמו דיכאון, היפראקטיביות, הפרעות בשינה, הפרעת קשב (ADD), חרדה, כאבי ראש, מיגרנות, נדודי שינה, גרד, פיברומיאלגיה, תסמונת העייפות הכרונית ,.
ההבנה שהמזון שאנו אוכלים מהווה זרז לסימפטומים מסוימים היא לא קלה; בניגוד לתגובות אלרגיות המופיעות מיד, הסימפטומים לאי-סבילות למזון מופיעים שעות ואף ימים לאחר האכילה. לאחר ביצוע בדיקה ובעקבותיה הוצאת מזונות בעייתיים מהתפריט, מתברר לאנשים רבים כי הסימפטומים אותם חוו במשך שנים רבות נבעו כתוצאה מרגישותם למזון.
במקרים מסוימים, התוצאה היא שיפור ניכר ומשמעותי באיכות החיים.
אלרגיה אינה רגישות למזון!
אלרגיה למזון (כמו אלרגיה לבוטנים או למאכלי ים) מאופיינת בדרך כלל בתגובה מידית, ולעיתים קרובות – חמורה, של המערכת החיסונית כתוצאה מחשיפה למאכל מסוים. אלרגיה למזון נדירה למדי, ושכיחותה רק 2.5% באוכלוסייה. האלרגיות הנפוצות ביותר למזון הן לבוטנים, שקדים, אגוזי ברזיל, ביצים, חלב, דגים ומאכלי ים.
באלרגיה למזון ישנה עליה בנוגדנים מסוג IgE, בעוד שאצל הרגישים למזון ניתן לראות עליה בנוגדנים מסוג IgG. אלה מרכיבים שונים של מערכת החיסון.
אם עשית בדיקות רבות וכולן יצאו תקינות (דם, קולונוסקופיה, גסטרוסקופיה וכד'),
אם הסימפטומים המשיכו גם כאשר נטלת פרוביוטיקה ואנזימי עיכול,
אם הרופא שלך ממליץ לך "להתרגל לחיות עם זה",
יתכן והסבל שלך כרוך באי סבילות (רגישות) למזונות.