פנקייק כוסמת ירוקה

המאכל הפרה- ביוטי הזה גם בריא, גם טעים. יכול לשמש אתכם לאירוח או סתם כארוחה שבא לכם להתפנק בה!

הכנת קרפ מכוסמת ירוקה מאפשר לנצל את המוצילגים המופרשים ממנה לאחר ההשריה וכך להנות מהשפעתה "המרפדת" של הכוסמת לבעלי מעי רגיש / חולה. המטופלים שלנו אוהבים את המאכל הזה מאוד ומספרים שהוא הוסיף גיוון לצלחת שלהם.

כוסמת ירוקה הינה פסאודו-דגן, קרוב משפחה בוטני של טף, נטולת גלוטן לחלוטין.  עשירה בחלבון איכותי שמכיל את כל חומצות האמינו, ויטמינים מקבוצת בי החיוניים לתפקוד תקין של מערכת העצבים,  מכילה גם סידן ומגנזיום, וגם ביו-פלבונואידים חיוניים לאיזון מערכת החיסון. בקיצור, מזון ששווה לשחק איתו עד שמשיגים את הצורה הרצויה והטעימה של המאכל. את הטורטיות ניתן  להקפיא ולחמם בעת הצורך.

אופן ההכנה

1. 1 כוס כוסמת ירוקה ב-4 כוסות מים – לשטוף ולהשרות למשך לילה.

2. בבוקר- בלי לשטוף, להעביר למעבד מזון עם 1 כוס מים, 1/4 כפית מלח אטלנטי, ולטחון היטב לקבלת בלילה אחידה.

3. להשאיר את הבלילה בכלי זכוכית מכוסה במגבת למשך 1-2 שעות נוספות, מחוץ לקירור.

4. להוסיף 1 כף שמן זית, לערבב היטב, לאפות בתנור בצורת פנקייקס או לטגן על מחבת אל-דבק.

5. להגיש באהבה עם טחינה, אבוקדו, יוגורט קשיו או ירקות אפויים.

 

מרכיבים

1 כוס כוסמת ירוקה

4 כוסות מים

1/4 כפית מלח אטלנטי

1 כף שמן זית

לגיוון: ניתן להוסיף לבלילה 1 ביצה אורגנית טריה, 1 כף עלי שמיר קצוצים דק, בגרסה מתוקה – תפוח עץ ירוק מגורר ללא קליפה. חפשו את הגיוונים שלכםן!

להגשה:

 לגלגל עם טחינה או אבוקדו או יוגורט קשיו או ירקות אפויים

Pin It on Pinterest

Share This
דילוג לתוכן