פנקייק כוסמת ירוקה
המאכל הפרה- ביוטי הזה גם בריא, גם טעים. יכול לשמש אתכם לאירוח או סתם כארוחה שבא לכם להתפנק בה!
הכנת קרפ מכוסמת ירוקה מאפשר לנצל את המוצילגים המופרשים ממנה לאחר ההשריה וכך להנות מהשפעתה "המרפדת" של הכוסמת לבעלי מעי רגיש / חולה. המטופלים שלנו אוהבים את המאכל הזה מאוד ומספרים שהוא הוסיף גיוון לצלחת שלהם.
כוסמת ירוקה הינה פסאודו-דגן, קרוב משפחה בוטני של טף, נטולת גלוטן לחלוטין. עשירה בחלבון איכותי שמכיל את כל חומצות האמינו, ויטמינים מקבוצת בי החיוניים לתפקוד תקין של מערכת העצבים, מכילה גם סידן ומגנזיום, וגם ביו-פלבונואידים חיוניים לאיזון מערכת החיסון. בקיצור, מזון ששווה לשחק איתו עד שמשיגים את הצורה הרצויה והטעימה של המאכל. את הטורטיות ניתן להקפיא ולחמם בעת הצורך.
אופן ההכנה
1. 1 כוס כוסמת ירוקה ב-4 כוסות מים – לשטוף ולהשרות למשך לילה.
2. בבוקר- בלי לשטוף, להעביר למעבד מזון עם 1 כוס מים, 1/4 כפית מלח אטלנטי, ולטחון היטב לקבלת בלילה אחידה.
3. להשאיר את הבלילה בכלי זכוכית מכוסה במגבת למשך 1-2 שעות נוספות, מחוץ לקירור.
4. להוסיף 1 כף שמן זית, לערבב היטב, לאפות בתנור בצורת פנקייקס או לטגן על מחבת אל-דבק.
5. להגיש באהבה עם טחינה, אבוקדו, יוגורט קשיו או ירקות אפויים.
מרכיבים
1 כוס כוסמת ירוקה
4 כוסות מים
1/4 כפית מלח אטלנטי
1 כף שמן זית
לגיוון: ניתן להוסיף לבלילה 1 ביצה אורגנית טריה, 1 כף עלי שמיר קצוצים דק, בגרסה מתוקה – תפוח עץ ירוק מגורר ללא קליפה. חפשו את הגיוונים שלכםן!
להגשה:
לגלגל עם טחינה או אבוקדו או יוגורט קשיו או ירקות אפויים
האם לטחון את הכוסית עם 4 כוסות מים ולהוסיף עוד כוס, או לסנן בלי לשטוף ולהוסיף כוס מים? שאלה נוספת. את הכוסית משרים במקרר ללילה או בטמפרטורת החדר? תודה על השיתוף!
להשרות מחוץ לקירור ? לא מובן
כן, ההשריה בד"כ מתקיימת בטמפ' החדר, ע ל השיש במטבח.
בבוקר לסנן את הכוסמת? ואז להוסיף כוס מים?
אכן כן. ולטחון ולהשאיר לעוד שעתיים. ואז אפשר להוסיף תבלינים ולטגן על מחבת על דבק או לאפות, לקבלת פנקייקס חמודים.
אני שוטפת בגלל הגיפה הנשארת מהשריית הלילה. נה ההתססה עושה לקיבה שאת ממליצה לא לשטוף?
הי, אני ממליצה לשטוף היטב לפני ההשריה. לאחר ההשריה, לסנן אתצהמים (אפשר להקות בהם עציצים), אבל לא לשטוף את הגרגריםעצמם כשי לשמר את המוצילגים- סיבים תזונתיים דמויי ג׳ל, שחיוניים לריפוד מערכת העיכול.
כמה זמן אפייה? באיזה חום? איך יודעים מתי להוציא מהתנור?
המים לטחינה חדשים, או כוס ממי ההשריה?
הי, מי השריה נזרקים. טוחנים עם מים חדשים. תמיד.
כמה חתיכות יוצא מזה?
כמה זמן נשמר
תלוי בגודל המחבת ובעובי הפנקייקס. אצלי יוצאות כ10-12 חביתיות חמודות.
תודה על המתכון הבריא.אם אני רוצה לבשל את הכוסמת כתוספת למנת בשר למשל,עליי לשטוף ולהשרות ללילה ואז לסנן ולבשל? או לאדות תחילה בשמן זית עם בצל ושום ואז להוסיף מים ותבלינים?
היי עדי,
תודה על המתכון!
האם מתאים לשלב צהוב/אדום?
תודה
הי עלית, צהוב וירוק. בשיא השלשול- נשטרים עם אורז עדיין.
איך אפשר לגרום לקרפ להיות דק כמו שצריך? כשהנחתי במחבת זה יצא עבה מדי ונראה שזה פחות מתבשל ככה גם
הי משום מה השאלה שלי נמחקה אז רושמת שוב. כיצד לגרום לקרפים להיות דקים? לי הם יצאו יחסית עבים כשבישלתי במחבת ומרגיש לא מספיק מבושל. אולי כדאי להשתמש במחבת מסוים?
תודה
הי קרן, פשוט למהול יותר במים את הבלילה, או עם חלב צמחי אורגני כלשהו
הי קרן, למהול יותר את הבלילה. אם אוכלת ביצים. להוסיף ביצה לבלילה – זה מגמיש אותה.
הי עדי, האם ניתן להחליף את השמיר בקוסברה תודה
הי ויקי, ניתן. רק לקצוץ היטב. בתיאבון!
למה לא להוסיף לבלנדר כוס מההשריה עם המוצילגים במקום מים רגילים?
למה לא להוסיף לבלנדר כוס מההשריה עם המוצילגים במקום מים רגילים?
הי לימור. כי מי ההשריה מכילים חומרים שאנחנו לא רוצים להכניס לגוף, המכונים "אנטי נוטריינטים". יש מספיק מוצילגים בכוסמת עצמה. בהתךלה!