ציר עצמות בקר/הודו/ עוף/ דג

למה ציר עצמות?
כי זהו המשקה המסורתי שמספק לגוף שלנו עושר של אבות מזון חיוניים, ביניהם חומצות אמינו חיוניות,
מינרלים וג'לטין. כל אלה נחשבים ברפואות המסורתיות כיעילים בשיקום המעיים החולים. הניסיון שלנו
בקליניקה תומך בשימוש בציר או מרק עצמות, כחלק מתזונה מחזקת במצבי בריאות שונים.

אופן ההכנה

שוטפים את העצמות, מניחים בסיר רחב, רצוי עם תחתית עבה, נותנים להן מכת חום בסיר על הגז (או בתנור) במשך כרבע שעה. מכסים במים, מביאים לרתיחה, שופכים את המים, מוסיפים מים נקיים ומבשלים. אם צף לכלוך, מנקים עם מרית מחוררת.

לאחר הרתיחה מוסיפים:

ירקות אפשריים: גזר, קישוא, דלעת, שורש פטרוזיליה, סלרי.

מבשלים את הירקות עד לרמת הריכוך הרצויה. מוציאים ושומרים.

במידה והמצב הבריאותי לא מאפשר הוספת ירקות, יש להוסיף לסיר גדול כפית של מיץ לימון או חומץ – חומץ לסייע לשחרור הקולגן והג'לטין מהעצמות. אם מוסיפים ירקות, אין צורך בלימון/בחומץ כי הירקות מסייעות לשחרור.

חשוב: אם בחרתם להוסיף את הירקות לא בהתחלת הבישול אלא לקראת הסוף, יש להוסיף את הלימון/החומץ בתחילת הבישול.

ניתן בשלב הזה להניח את הסיר בתנור על 110 מעלות. להשלים בישול של מינימום 8 שעות ועד 20 שעות. *יש כאלה שמבשלים אפילו 48 שעות…

לקראת סוף הבישול, להוסיף "זר" של ירק – שורש ועלים של סלרי, כוסברה, שורש ועלים של פטרוזילה, שמיר, הכל קשור עם חוט תפירה. לא אוכלים את הירק אלא זורקים בגמר הבישול. אפשר להוסיף גם עלי דפנה לתיבול

חשוב: לאחר קירור במקרר להסיר את שכבת השומן. נין להקפיאו אם רוצים להעשיר בו מאכלים אחרים לבני המשפחה.

למטופלים עם קרוהן וקוליטיס פעיל, יש לשתות מדולל ובהדרגה!

 

  • ניתן להחליף את עצמות הבקר בגרונות הודו או עוף אורגני שלם. במקרה כזה, זמן הבישול מתקצר:
    • עוף- מספיקים 3-4 שעות.
    • הודו – מספיקים 4-5 שעות.
  • בעצמות דגים: משתמשים בראשי דגים ואדרות, אותם מניחים בסיר, מכסים במים ומבשלים. זמן הבישול של עצמות הדגים הנו עד 2 שעות; במהלך הבישול העצמות מתרככות ואף מתפרקות ולכן אין טעם בבישול ארוך יותר. מוסיפים את הירקות בדומה למתכון של עצמות בקר.

מרכיבים

2-3 ק"ג עצמות בקר ללא בשר (מח עצם/ מפרקים)

מים

אפשרי: גזר, קישוא, דלעת, שורש פטרוזיליה, סלרי.

כפית חומץ תפוחים- לא חובה

מלח אטלנטי

 

 

Pin It on Pinterest

Share This
דילוג לתוכן