אופן ההכנה
לאחר שתפוחי האדמה התבשלו. להוציא מהמים, לצנן מעט, לקלוף את
הקליפה ולמעוך כמו לפירה.
לאדות את הגזר המגורר על מחבת יבשה, להוסיף 4 כף מים, כאשר המים התאדו והגזר כבר השחים, להוסיף 1 כף שמן זית ולאדות ביחד עוד כ 2 דקות, תוך כדי ערבוב עם כף עץ.
- לערבב את כל המצרכים עם הקמח אורז והתבלינים.
- ליצור קציצות לשטח אותן. להניח את הקציצות על נייר אפיה משומן. להכניס לתנור שחומם לחום בינוני. בסביבות 25 דקות, להפוך באמצע, אחרי כ 15 דק', לאפות עד שמזהיב.
בתיאבון ולבריאות!
מתכון מדליק, בריא, קל להכנה לחנוכה. חלופה בריאה לאוהבי לביבות
מרכיבים
מתאים לכמות של 14 לביבות:
3 תפוחי אדמה בינוניים, מבושלים בקליפתם.
2 גזרים מגוררים גס.
2 ביצים או שווה ערך טבעוני (בננה / רסק תפו"ע, קמח חומוס פחות מתאים לשלב אדום/צהוב).
3/4 כוס קמח אורז לבן+ כף נוספת
תבלינים :
מעט מלח אטלנטי
כורכום, כמון, סומק (לא פלפל או פפריקה).