אופן ההכנה

לאחר שתפוחי האדמה התבשלו. להוציא מהמים, לצנן מעט, לקלוף את
הקליפה ולמעוך כמו לפירה.

לאדות את הגזר המגורר על מחבת יבשה, להוסיף 4 כף מים, כאשר המים התאדו והגזר כבר השחים, להוסיף 1 כף שמן זית ולאדות ביחד עוד כ 2 דקות, תוך כדי ערבוב עם כף עץ.

  • לערבב את כל המצרכים עם הקמח אורז והתבלינים.
  • ליצור קציצות לשטח אותן. להניח את הקציצות על נייר אפיה משומן. להכניס לתנור שחומם לחום בינוני. בסביבות 25 דקות, להפוך באמצע, אחרי כ 15 דק', לאפות עד שמזהיב.

בתיאבון ולבריאות!

מתכון מדליק, בריא, קל להכנה לחנוכה. חלופה בריאה לאוהבי לביבות

מרכיבים

מתאים לכמות של 14 לביבות:

3  תפוחי אדמה בינוניים, מבושלים בקליפתם.

2 גזרים מגוררים גס.

2 ביצים או שווה ערך טבעוני (בננה / רסק תפו"ע, קמח חומוס פחות מתאים לשלב אדום/צהוב).

3/4 כוס קמח אורז לבן+ כף נוספת

תבלינים :

מעט מלח אטלנטי

כורכום, כמון, סומק (לא פלפל או פפריקה).

Pin It on Pinterest

Share This
דילוג לתוכן