אופן ההכנה

1. מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפיה (מומלץ אקולוגי).
2. מערבבים בקערה את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה (יש להוסיף מיץ/מים בהדרגה ולפי הצורך).
3. מקמחים מעט משטח עבודה ומרדדים את הבצק למלבן בגודל של 20X40 ס”מ (אם הבצק קשה או מתפרק מומלץ להוסיף עוד מים/קמח עד שהבצק נעשה רך ונוח לרידוד). עובדים בידיים או עם מערוך. ניתן לרדד את הבצק בין שני ניירות אפיה.
4. מורחים ממרח תמרים ומפזרים אבקת קינמון ואגוזים קצוצים.
5. מגלגלים את הבצק בעדינות לרולדה ומסמנים עם סכין פרוסות ברוחב כ-2 ס”מ (הסימון נועד להקל על החיתוך לאחר האפייה).
6. מניחים על נייר אפיה עם החלק הפתוח של הרולדה – למטה, על הנייר, אופים במשך כ25 דקות או עד להזהבה קלה. מוצאים ומצננים לחלוטין. רק לאחר שהרולדה התקררה, חותכים בזהירות את לפרוסות לפי הסימון. מומלץ להפעיל טיימר (25 דק’).
7. שומרים בקופסת זכוכית או קרמיקה עם מכסה אטום.
מתכון מדליק, בריא, קל להכנה ומתאים גם לשבירת הצום של רולדת תמרים ואגוזים, היישר מהמטבח של עדי זוסמן.
מתאימה לשלב צהוב-ירוק לפי שיטת הרמזור.

מרכיבים

2 כוסות (280 ג’) קמח כוסמין לבן או 70%
כפית (5 ג’) אבקת סודה לשתיה + 1 כף מיץ לימון
2 כפות (30 ג’) סוכר חום
50 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר (מומלץ להוציא את החמאה מהמקרר שעה-שעתיים לפני ההכנה)
רבע כוס (50 ג’) שמן זית
1 ביצה גדולה / 2 קטנות / תחליף ביצים טבעוני
2-5 כפות מיץ תפוזים (או מים חמים)
למילוי: 2/3 חבילת תמרים מגולענים, כפית שטוחה אבקת קינמון,
1/4-1/2 כוס אגוזים קצוצים דק (בהתאם ליכולת העיכול)

Pin It on Pinterest

Share This
דילוג לתוכן