פיצת כוסמין על מחמצת

יש משפחה שמסוגלת לגדל ילדים בלי להזמין פיצה ולו פעם ב..? אני לא מכירה. עכשיו תארו לכם
כמה כואב לי הלב לראות משפחות שמחלת מעיים מנהלת להן את החיים, ולהבין שהילד /ילדה/
אבא/ אמא צריכים לוותר על הפיצה… כי פיצה רגילה היא לא בדיוק מאכל בריאות למערכת עיכול
חולה: קמח חיטה לבן, שמרים, רסק עגבניות וגבינה מתועשים… ממש לא מומלץ. אז מה עושים?
אופים פיצה בריאה! לכבוד יום הפיצה הבינלאומי ולכבוד כתיבת הספר שלי, החלטתי לקחת על עצמי
אתגר ולהכין פיצה בריאה. אני לא אופה דגולה. אבל זה הצליח, אז גם אתם יכולים! קבלו – פיצה
מקמח כוסמין על מחמצת. והשוס- ברוטב…

אופן ההכנה

לערבב את כל החומרים היבשים והרטובים בקערה גדולה וללוש עד קבלת בצק גמיש ומעט דביק.
להשאיר מכוסה במגבת כ חצי שעה.
לחזור ולעשות לישה קלה נוספת.
להעביר לכלי מזכוכית, לכסות במגבת נקיה ולהשאיר להתפחה כ 6 שעות בממוצע ) תלוי בעונה –
בקיץ פחות, בחורף – יותר(.
לאחר מכן לעשות מספר קיפולים ולרדד את הבצק על נייר אפיה שמונח על תבנית מלבנים גדולה
)בגודל התנור(. להשאיר לנוח כ 20 דק'.
בינתיים לחמם את התנור ל 250 מעלות. אם יש אבן שפרוט, מומלץ להניח בתחתית התנור.
לפני הכנסת הבצק לאפיה ראשונה
כדאי לחרר את הבצק עם מזלג במספר מקומות – לשיפור האפיה.
לאפות 5 דק' בתנור ב 250 מעלות, ועוד 5 דק' בתנור ב 200 מעלות. להוציא להניח להצטנן

 

בינתיים מכינים את הרוטב:
3 גזרים בגודל בינוני, חתוכים לעיגולים.
1 גמבה אדומה גדולה, פרוסה ל 4 רבעים.
4/1 כוס רסק עגבניות טבעי, רצוי אורגני.
1 כפית מלח מסוג Herbamare
או מלח רגיל + 2/1 כפית אורגנו טחון היטב.
לבשל את הגזר במעט מים, להוסיףף את הגמבה ולבשל הכל יחד עד להתרככות מלאה של הגזרים.
להוציא את הגמבה ולקלף את הקליםה הדקה.
להעביר את הכל לבלנדר,
להוסיף את הרוטב עגבניות ותבלינים.
לטחון הכל היטב לקבלת בלילה סמיכה וחלקה.
להעביר את הרוטב על הבצק ולפזרו באופן אחיד על שטח הבצק האפוי.

 

תוספות:
200 גר' גבינת צאן קשה, מגוררת על מגררת עבה.
2/1 כוס פטריות טריות פרוסות
"עיגולים" של קישוא מקולף.
לפזר את התוספות מעל הגבינה,
להכניס לתנור המחומם ל 250 מעלות.
לאפות כ 10 דק', או עד שהגבינה נמסה לגמרי ומבעבעת.
להוציא בזהירות

חומרים לפיצה משפחתית

1 כוס מים
3 כוסות קמח כוסמין  לבן
1 כוס מחמצת כוסמין או שיפון )במרקם של דייסה(
1 כף שמן זית ועוד חצי כפית להמשך
1 כפית מלח אטלנטי

Pin It on Pinterest

Share This
דילוג לתוכן