מחמצת שאור לאפיה בריאה

מחמצת  sourdough היא הצורה המקורית, המסרותית, של התפחה של דברי מאפה. מחמצת עשויה מקמח ומים ומכילה מיליוני ייצורים פרה-ביוטיים חיים, ביניהם שמרי בר וחיידקים לקטובציליים, החיוניים לבריאות המעיים. השפעתה החיובית הוכחה במחקרים רבים

עד התפתחות שמרי התעשיה היו מעבירים מחמצת מאם לבת ואופים בתהליך מסורתי. ניתן להכין מחמצת בבית, ועם קצת סבלנות תהיה גם לכם "חיית מחמד" שתשרת אתכם נאמנה לאורך שנים רבות.

אופן ההכנה

לערב 1 כוס קמח ו-3/4 כוס מים בכלי זכוכית, להשאיר בטמפרטורת החדר למשך יממה, מכוסה חלקית / במגבת

לחזור על הפעולה כל יום ב-4 הימים הבאים (לכן בחומרים יש 4 כוסות מכל חומר).

 

ביום הרביעי

להעביר את הכלי עם המחמצת הצעירה למקרר, מכוסה היטב.

המשך ה"האכלה" של המחמצת:

ממשיכים להוסיף 1 כוס קמח ו-2/3 כוס מים בהפרשים יורדים:

בשבוע הראשון – כל יומיים

בשבוע השני – כל 3 ימים

בשבוע השלישי – 1 לשבוע

מהשבוע השלישי המחמצת ממש מוכנה להתפיח בצק.

אם קיבלתם גור מחמצת (או בייבי מחמצת), התהליך מתקצר ליומיים בלבד:

  1. להעביר את הגור לקערת זכוכית עם 3/4 כוס מים ו-1 כוס קמח. לערבב היטב, להניח על השיש או במקום חמים אחר, לא בשמש ישירה, מכוסה במגבת נקיה, למשך 24 שעות.
  2. למחרת, לערבב, להוסיף שוב 1 כוס קמח ו-3/4 כוס מים, לערבב היטב, להשאיר במקום חמים למשך 3-6 שעות (בהתאם למזג האויר), מכוסה במגבת נקיה.
  3. התוצאה הסופית צריכה להיות בלילה מבעבעת קלות של מחמצת חיה, בעלת ריח חמצמץ נעים (דומה לבירה). במקרה זה יש להעביר לצנצנת נקיה עם מכסה ולשמור במקרר. ניתן להפריש מיד לאפית לחם!
  4. לחזור ולהאכיל אותה כל יומיים-שלושה, ומהשבוע השני – 1 לשבוע, כמו מחמצת בוגרת רגילה.

מרכיבים

כלי / צנצנת זכוכית גדולה ורחבה

 4 כוסות קמח (כוסמין / כוסמת / שיפון ואחר)

4  כוסות מים מינרליים או מסוננים

4 ימים של סבלנות, אהבה והתרגשות 

Pin It on Pinterest

Share This
דילוג לתוכן