מתכון לדייסת קונג'י

ניתן להכין מכל דגן – אורז לבן או מלא, דוחן, אמרנט, קינואה, כוסמת. בשלב אדום, המתאפיין בשלשולים או היצרויות על רקע דלקת – נמליץ על אורז לבן עגול בלבד.

אופן ההכנה

הכנה מקדימה: השריה בקערת מים למשך 6-7 שעות (אפשר בלילה).

הכנה: לסנן ולשטוף. להעביר לסיר, להוסיף מים חדשים, להביא לרתיחה תוך כדי ערבוב, לכסות היטב ולבשל על אש קטנה במשך שעתיים. המרקם הנכון של הדייסה – לפי מה שנעים לכם. נע בין נוזלי לסמיך יותר. תבלו לפי הטעם אבל אל תגזימו- פשטות היא לב העניין. לבריאות!

מרכיבים

1 כוס אורז / דגן אחר.

מים להשריה – כ-2 ליטר.

מים לבישול – 8-6 כוסות.

לתיבול: 1/2 כפית וניל אורגני, 1 קורט מלח אטלנטי, 1 כפית מייפל / סילאן טבעי.

Pin It on Pinterest

Share This
דילוג לתוכן