מתכון לדג ממולא טעים ובריא
את המתכון הזה מעבירים אצלנו במשפחה מדור לדור. מסבתא לאמא שלי, שמצאה את עצמה במטבח מיישמת הלכה למעשה את הדוקטורט שלה בכימיה J ואני טענתי כל השנים שיבוא יום ואלמד את זה. אז הגיעה המלכה קורונה, אמא שלי בהסגר, ואני שמה את פעמיי לחנות הדגים השכונתית וקונה קרפיון ובורי. התוצאה – הילדים שלי ליקקו את האצבעות ונתנו את המחמאה הגדולה מכולן : "כמו אצל סבתא!". דייני. ועוד בלי גלוטן! יאללה, תהנו, אפשר בכל החגים.
אופן ההכנה
- לאדות את הבצל (להתחיל על מחבת יבש ומחומם, לערבב עם כף עץ, תוך הזלפת מים. כשהבצל כבר כמעט זהוב, להוסיף 1 כף שמן זית).
- בסיר גדול להניח את החלקים הנוספים של הדגים, לכסות במים (כ 2 ליטר), להרתיח.
- להוסיף את הגזרים ואת הסלק.
- לבשל על אש נמוכה כ 20 דק'.
- להוסיף 1 כף סוכר / סילאן + 2 כפיות שטוחות מלח. לערבב היטב.
- לגרר את הזוקיני על מגררת עבה, לערבב עם הביצים ובצל מטוגן.
- לאחד עם הדג הטחון, להוסיף 2 כפיות שטוחות מלח (זהירות, מלח אטלנטי מלוח יותר ממלח שולחני רגיל ובעל טעם עשיר יותר), 1 כף סוכר / סילאן, קורט פלפל לבן (לא חובה). לערבב היטב.
- להרטיב ידיים וליצור קציצות מוארכות מעט (כמו קובבות), להניח בזהירות בתוך המרק הרותח. לוודא שלא נדבקות.
- להרתיח שוב, להנמיך את האש, לכסות היטב ולהשאיר לבישול איטי עוד 1.5-2 שעות.
- בסיום הבישול: לצנן מעט, להוציא את הקציצות ולהניח אותן בצורה מסודרת בתוך תבנית פיירקס / קרמיקה מרווחת. לסנן את המרק מחלקים אחרים של הדג, ולשפוך בעדינות מסביב לקציצות. לפרוס את הגזרים לעיגולים, ולהניח עיגול מעל כל קציצה (סבתא שלי ז"ל היתה מכנה את עיגולי הגזר האלה "עיניים של אהבה"). לפרוס את הסלק ולפזר בין הקציצות.
- להכניס למקרר ל-7-10 שעות, עד שהמרק הופך לג'לי.
- להגיש עם אהבה ומעט חזרת (בתנאי שאין שלשול / דלקת / גסטריטיס). אפשר גם בלי, לצד מלפפון ירוק פרוס.
מרכיבים
ל- 30 קציצות דג בינוניות.
דגים טריים בלבד:
קרפיון – 2 ק"ג
בורי – 1 ק"ג
לבקש מהמוכר לנקות, לפלט, לטחון את הבשר של הדגים, ולארוז בנפרד את הראשים, השלד והעורות. מהם נכין את המרק.
בצל יבש – 3 בינוניים, פרוסים דק.
סלק אדום- 1 גדול, קלוף.
4 גזרים בינוניים, קלופים.
2 זוקיני גדולים, לא קלופים.
3 ביצים (אורגניות, רצוי).
סוכר חום דמררה או סילאן טבעי
שמן זית כתית מעולה
מלח אטלנטי
מים מסוננים.