תזונה עם סטומה

לחיות עם סטומה, זמנית או קבועה, זה אומר ללמוד להתייחס ל"איבר" החדש הזה בכבוד. זה אומר לקחת בחשבון שחלק מהתזונה שלכם תשפיע על תפקוד המעי והסטומה, וללמוד לנהל את המערכת הזו כדי לחיות איתה בשלום.

ב"דרך הבטן" אנחנו פוגשים מטופלי הסטומה אחרי שסיימו את השלב הראשוני של הטיפול בביה"ח וניזקקים להדרכה וליווי בנושא ניהול האכילה כולל ההתמודדות הרגשית, התזונתית והבריאותית שהסטומה מביאה עימה.

זה לא תמיד פשוט. מסתבר שהחברה המערבית פחות פתוחה לנושאים העוסקים במה שקורה לנו "מתחת לחגורה". הרבה פחד ובושה מתלווים לנושא הזה, מה שיכול לפגוע בקבלת מידע מקצועי ויישום שלו "בשטח".
ולכן אם לאט לאט תקבלו זאת ותנסו להתיידד עם גופכם ולהשלים עם הסטומה יוקל לכם מאוד בהתמודדות הרגשית והתזונתית ובניהול מצבכם הרפואי.

ליקטנו עבורכם מספר טיפים שיכולים לסייע לכם במיידי.

הטיפים אינם תחליף לייעוץ והתאמת המלצות אישית עם איש/ת מקצוע

 

למניעת בריחת תוכן השקית החוצה נמליץ על:

  • הימנעות ממגברי תנועתיות מעי כגון קפאין, עישון (ניקוטין), מזון מטוגן.
  • פיזור סיבים תזונתיים לאורך היום. למשל :
    שילוב של ירק טרי אחד או 3-4 כפות ירק מבושל לצד הארוחה.
    הימנעות מאכילה של ארוחת סלט גדולה או הרבה ירקות בבת אחת.
  • ריכוז עיקר האכילה בשעות היום כך שתוכלו לטפל בהפרשות השקית בשעות העירות שלכם.
  • סיום האכילה בשעת ערב מוקדמת  (עד 20:00), רצוי בארוחה קלה.

להפחתת חומציות של תוכן השקית וצריבה על העור נמליץ על:

  • הימנעות מאוכל חומצי- כגון עגבניות, חצילים, פירות הדר, חומץ, אלכוהול.
  • הימנעות מתבלינים פיקנטים וטעמים חזקים (כולל פלפל שחור), וכן מאוכל חריף ופיקנטי, אוכל מטוגן.

Pin It on Pinterest

Share This
דילוג לתוכן