עוגיות / בייגל טחינה, ללא קמח
כאן התעלינו על עצמינו.
מתכון הכי קל, טעים ובריא שאפשר להציע לסובלים ממעיים רגישים. בייגל / עוגיות טחינה אלה מתאימים לארוחת בוקר עם ממרח אבוקדו אן בלי, לקחת לעבודה או לצרף לארוחת ערב עם ירק מאודה או לצד כוס מיץ ירוק סחוט.
אופן ההכנה
לחמם תנור לחום בינוני גבוה.
לערבב בקערה בינונית את כל החומרים לקבלת משחה אחידה.
להעביר לשקית זילוף.
לשטח נייר אפיה על תבנית מרובעת. להזליף מהשקית את הצורות הרצויות.
לשטח קלות. אפשר לפזר מעט קינמון להדגשת המתיקות או זעתר טחון היטב, לחיזוק המליחות.
אופים 15 דק' ועוד 7 דק' בתנור המכובה.
לשמור בקופסה סגורה היטב.
מרכיבים
5 כפות טחינה גולמית (אם אין שלשול – רצוי טחינה גולמית מלאה)
1 ביצה אורגנית
1 כף דבש / מייפל
1/4 כפית מלח אטלנטי
1/2 כפית סודה לשתיה