ממרח דלעת וטחינה
ממרח מדהים ובריא מאוד, קל לעיכול.
נוצר בהשראתה של ידידה טובה, אומנית הבישול הטבעוני, אורנה זבידה עמרני.
אופן ההכנה
לאחר האפיה, מוציאים את ה"בשר" של הדלעות האפויות בכף, בזהירות. מעבירים לבלנדר.
טוחנים עד קבלת מרקם קרמי, מוסיפים את הטחינה והתבלינים, אם יש צורך – מוסיפים מעט מים.
לשמור בקירור. אפשר להקפיא בקופסאות זכוכית קטנות.
מרכיבים
4 דלעות ערמונים קטנות אפויות בתנור בקליפתן, עד לריכוך מלא
1/3 כוס טחינה גולמית בעלת מרקם לא סמיך מידיי
קורט קינמון
מעט מלח אטלנטי (לא חובה)