המדריך למניעת רפלוקס, צרבת או גסטריטיס

רפלוקס היא תופעה בה תוכן הקיבה חוזר לוושט. זה קורה משום שהשריר הטבעתי שמפריד בין הושט לקיבה, המכונה "השוער הפילורי" נפתח ומאפשר את המעבר ההפוך. בין הסימפטומים נמצא צרבות, שיעול, צרידות, כאב בבית החזה או בגרון. הסיכון העיקרי הוא התפתחות של דלקת ועד סרטן הושט.

  1. למדו להרגיע את עצמכם: סטרס מחמיר את כל המחלות. חפשו טכניקות של הרגעה שיהיה לכם קל להתמיד בה: חופשה אמיתית, כזאת שאתם מצליחים להתנתק בה מטרדות היום יום, יכולה לעשות פלאים. חשוב להקפיד על עיבוד רגשות ממש כמו שמקפידים על מקלחת יומית. אפשר לעשות הרפיה, יוגה, מדיטציה מונחית, נשימות וכל דרך שאתם מצליחים להרפות בה את הגוף והנפש..
    .
  2. מצאו פעילות גופנית מהנה – פעילות גופנית מהווה את השלב הראשון בניהול סטרס. היא ממריצה את הדם, גורמת להפרשת חומרים מרגיעים (אנדורפינים), משפרת תנועת מזון במערכת העיכול בכיוון הנכון. חשוב לעשות פעילות שאתם נהנים ממנה. טוב שהיא תהיה משולבת – ארובית (הליכה מהירה, ריצה קלה, ריקוד, שחיה), וגם מתיחות כמו פילאטיס ויוגה.
    .
  3. שנו את התזונה – מספר פעולות פשוטות שאפשר לעשות כדי להתחיל להתאים את התזונה שלכם לקיבה הרגישה שלכם:
    .
      • הימנעות / הפחתה בקפה ושוקולד: קקאו וקפה הם חומרים ממריצים, שגורמים להפרש מוגברת של חומצת קיבה ולהחלשה של השוער הפילורי. עשו את הגמילה בהדרגה, ובינתיים- הימנעו מלשתות קפה על קיבה ריקה.
        .
      • שקלו לבדוק רגישויות למזונות באמצעות בדיקת נוגדני IgG. המחקר הראה יתרון לסובלים מרפלוקס וגסטריטיס ממזונות שהודגמו כרגישים עבורם. עוד פרטים – באתר שלנו, בקטגוריה "אנחנו מטפלים ב", בדיקות רגישות למזון..
      • תזונה מבסיסה מאפשרת הורדת החומציות בקיבה באופן טבעי וכך מקטינה את הנזק מחומציות יתר. בין המזונות שמומלץ להוריד מהתפריט – חצילים, עגבניות, פירות הדר, פלפלים, מזון מטוגן, מזון חריף ופיקנטי, אבקות מרק, מוצרי חלב.
        .
  1. למקרה של צרבת מומלץ לאכול לאט מלפפון ירוק קלוף (או לשתות מיץ מלפפון), שקדים טריים קלופים או לשתות מים פושרים שמסייעים לשטוף את החומצה מהוושט בלי לפגוע בייצור מיצי הקיבה הטבעיים.
    .
  2. הימנעו משכיבה או התכופפות אחרי האוכל אשר מחלישים את השוער ומאפשרים מעבר קל יותר של תכולת הקיבה לוושט. אחרי ארוחות- טוב לעשות הליכה קלה (לא מהירה) או לנוח בישיבה, תוך כדי מדיטציה מונחית או מוסיקה נעימה.
    .
  3. להאט את הקצב – לאכול לאט יותר, ללעוס היטב, ליהנות מהאוכל, ללא מסכים שמסיחים את הדעת בזמן האכילה. המוח שלנו מסוגל להתרכז בפעולה מרכזית אחת, ואם עליו להפריש כעת מיצי עיכול ואנזימים, יש לאפשר לו את זה באהבה!

 

 

נשמח לעמוד לשירותכם ולהציע לך את מגוון תכניות הליווי הייחודיות של המרכז, לבריאותכם השלמה!

שניה לפני שניפרד- הנה עוד משהו שיכול לעזור לכם

הרצאה עם טיפים פרקטיים להתמודדות עם מעי רגיש, רפלוקס, גסטריטיס וצרבות

נעים להכיר!

עדי זוסמן

RD BSc M BA, דיאטנית קלינית, מייסדת ומנהלת המרכז

תזונאית קלינית, עם 30 שנות ניסיון, בהתמחות במחלות מעיים והפרעות במערכת העיכול.

לאורך השנים בהם עבדה בקופות חולים וחברות גדולות, הבינה שלא די בייעוץ תזונתי קונבנציונלי למחלות מעיים, הנלמד באקדמיה,
ופיתחה שיטת טיפול מיוחדת, אותה מכנה "שיטה גסטרו- אינטגרטיבית", קרי- משולבת.

עדי מלמדת ומכשירה תזונאים לטפל על פי השיטה שלה שמוכיחה עצמה
שוב ושוב בקבלת תוצאות יוצאות דופן בקרב מטופלים.

מרצה מבוקשת בכנסים והשתלמויות לאחיות, רופאים ודיאטנים. הקימה ומנהלת את הפורום הגדול
ביותר בפייסבוק לחולים כרוניים "לחיות בשלום עם קרוהן וקוליטיס".

Pin It on Pinterest

Share This
דילוג לתוכן