לחם שקדים
למה לחם שקדים?
בשנים האחרונות אנחנו עדים למגמת תפריטים דלי פחמימות, נטולי חיטה ומוצריה. יעילותם מתחילה להיות מוכחת גם עבור בעלי מעי חולה או רגיש. לפניכם מתכון ללחם מקמח שקדים שיכול להחליף באופן יעיל, טעים ומשביע לחם מקמח חיטה. כשר גם לפסח!
אופן ההכנה
מערבבים בקערה את קמח השקדים, המלח, הסודה לשתייה והתמרים. בקערה נוספת מערבבים את החומרים הרטובים – הביצים, הדבש (או המייפל) והחומץ. מעבירים את החומרים הרטובים לקערת היבשים, ומערבבים קלות רק עד איחוד החומרים לבצק. מניחים את הבצק על תבנית התנור המרופדת בנייר אפייה ומשטחים אותו. חורצים בעזרת סכין משוננת פסים אלכסוניים על גבי הבצק (בעומק של כס"מ וחצי). אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות 20 דקות. בתום 20 הדקות מכבים את התנור ומשאירים את הלחם בתנור הכבוי עוד 10 דקות. מניחים ללחם להתקרר כחצי שעה לפני שפורסים אותו.
מרכיבים
3/4 2 כוסות שקדים מולבנים טחונים דק (כ-230 גרם), או קמח שקדים יעודי
1/4 כפית מלח
1/2 1 כפיות סודה לשתייה
3 יח' של תמר מג'הול אורגני מקולף, פרוס לקוביות
2 ביצים אורגניות
1 כף דבש / מייפל
2 כפות חומץ תפוחי עץ
1/2 כוס אגוזי מלך שבורים (אופציונלי, מתאים לשלב ירוק בלבד)
תבנית מלבנית של 20X15 ס"מ, נייר אפיה
האם מתאים גם לחוחי דיברטיקוליטיס..כמובן בלי האגוזים
תודה
הי שלומית, בלי אגוזים או עם אגוזים טחונים דק- מתאים לשלב הירוק/ צהוב.
הי, רציתי לשאול לגבי התפיחה של הלחם. הלחם שעשינו לא תפח ממש . לעומת מה שרואים בתמונה. האם יש איזה טיפ לגבי זה?
תודה
הי איריס, עניין של כלי- איי גלוטן בלחם שקדים ולכן לא תהיה תפיחה. אבל כלי צר יותר מאפשר ליצור מבנה יותר גבוה של הלחם. העיקר שיהיה טעים:)
האם ניתן להכין ללא תמרים?