יוגורט פרוביוטי ביתי מקשיו
לסיוע בשיקום חיידקי המעיים
הכנת מזונות מותססים היא תורה עתיקת יומין, שכיום חוזרת למטבחים שלנו כדרך פשוטה, טבעית ויעילה לשקם את חיידקי המעיים הידידותיים. המטרה היא להכניס חיידקים כאלה, אך מעל לכל – לאפשר להם תנאי גידול ושגשוג מיטביים. המזונות שמשפרים את פלורת המעיים הם מזונות טבעיים, עשירים בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים, ומזונות מותססים. להלן מתכון להכנת יוגורט פרוביוטי מקשיו, שלב אחר שלב. יש להכניס בהדרגה ובזהירות לתזונה בהתאם לשלב המחלה שלך / מצב העיכול.
אין המתכון בגדר המלצה ואינו מהווה תחליף להתייעצות אישית עם איש מקצוע.
אופן ההכנה
- להשרות 1 כוס קשיו במים למשך יום/לילה.
- לסנן. לטחון בבלנדר עם 1 כוס מים, מיץ מחצי לימון, קורט מלח, עד קבלת מרקם חלק ואחיד.
- בשלב זה יש להוסיף את החיידקים שיתסיסו: אפשרויות לסטארטר (מה השמתחיל את התסיסה):
- 1-2 כמוסות פרוביוטיקה, לפתוח ולרוקן את אבקת החיידקים לתוך כף מים פושרים, לערבב ולהעביר לתערובת קשיו, לערבב היטב.
- 1 כף יוגורט ביו טבעי. לערבב היטב.
4.להעביר לצנצנת זכוכית
5.לכסות בבד נקי
6.להעמיד במקום חמים למשך 12 שעות
7. כשזה מוכן רואים הפרדות שכבת יוגורט משכבת מים, למטה, בערך בעובי של 1 ס״מ או, לחילופין, מופיעות בועות אויר והנפח של המסה גדל.
8.לערבב, לכסות במכסה רגיל, לשמור במקרר.
מרכיבים
1 כוס קשיו טרי, מושרה ללילה
2 כמוסת פרוביוטיקה או 1 כף גדושה של יוגורט ביו אורגני
מיץ מחצי לימון
קורט מלח אטלנטי