מתכונים
טעים, בריא ומתאים למחלות מעיים!
ריכזנו עבורכם מתכונים פשוטים להכנה מהמטבח הפרטי שלנו!
להנאתכם. בתאבון!
ארטיק פירות טבעי ובריא למעי הרגיש
חם, מזיעים, מחפשים משהו מתוק ומרענן? גם אנחנו! אז אחרי שהבנו שמה שמוצע בחנויות אינו בדיוק הברירה הטבעית, לא נותרה ברירה – וחזרנו למטבח. להלן דוגמא לארטיק סורבה פירות בננה או מנגו, שגם הילדים יאהבו. בחירה נהדרת לאכילה רגשית של אחה"צאופן ההכנהלטחון היטב את כל החומרים...
מרק קטיפתי כתום עם חלב קוקוס
בניחוח אוריינטלי מרק כתום קטיפתי אוכלים ואוהבים אצלינו בבית מאז ומתמיד. תוספת של חלב קוקוס משדרגת את הטעם לאוריינטלי. מעלה את הערך הקלורי והתזונתי של המרק ומאפשרת לו להתאים לבעלי מעי רגיש או דלקתי. הכל לניסוי אישי ושידרוג התפריט. המנה מתאימה לשלב הצהוב או הירוק בלבד!...
יוגורט פרוביוטי ביתי מקשיו
לסיוע בשיקום חיידקי המעיים הכנת מזונות מותססים היא תורה עתיקת יומין, שכיום חוזרת למטבחים שלנו כדרך פשוטה, טבעית ויעילה לשקם את חיידקי המעיים הידידותיים. המטרה היא להכניס חיידקים כאלה, אך מעל לכל – לאפשר להם תנאי גידול ושגשוג מיטביים. המזונות שמשפרים את פלורת המעיים הם...
ממרח דלעת וטחינה
ממרח מדהים ובריא מאוד, קל לעיכול. נוצר בהשראתה של ידידה טובה, אומנית הבישול הטבעוני, אורנה זבידה עמרני.אופן ההכנהלאחר האפיה, מוציאים את ה"בשר" של הדלעות האפויות בכף, בזהירות. מעבירים לבלנדר. טוחנים עד קבלת מרקם קרמי, מוסיפים את הטחינה והתבלינים, אם יש צורך – מוסיפים...
משקה אנטי דלקתי וטעים
המזונות נוגדי הדלקת היעילים והנגישים לנו ביותר הם פירות וירקות. מבין הפירות נציין את הפפאיה, עשירה מאוד באנזימי עיכול ונוגדי סרטן, את האוכמניות למיניהן, אך גם תפוח עץ פשוט עשיר בויטמין C. בין הירקות את המקום הראשון לוקחים הירקות העליים הירוקים. הם עשירים במגנזיום...
ממרח "חומוס" עדשים כתומות
דרך נפלאה להוסיף ממרח בריא וקל לעיכול טבעי לחלוטין, עשיר בברזל, חלבון צמחי, אשלגן ואבץ.בתיאבון ולבריאות!אופן ההכנהעדשים – שטיפה, הרתחה, בישול במים שניים (חובה לבעלי מעי רגיש!) להחזיר את העדשים לסיר, להוסיף מים לכדי כיסוי ולבשל עד שהעדשים רכים ומתפוררים להוסיף טחינה,...
עוגיות / בייגל טחינה, ללא קמח
כאן התעלינו על עצמינו. מתכון הכי קל, טעים ובריא שאפשר להציע לסובלים ממעיים רגישים. בייגל / עוגיות טחינה אלה מתאימים לארוחת בוקר עם ממרח אבוקדו אן בלי, לקחת לעבודה או לצרף לארוחת ערב עם ירק מאודה או לצד כוס מיץ ירוק סחוט.אופן ההכנהלחמם תנור לחום בינוני גבוה. לערבב...
לחם שקדים
למה לחם שקדים? בשנים האחרונות אנחנו עדים למגמת תפריטים דלי פחמימות, נטולי חיטה ומוצריה. יעילותם מתחילה להיות מוכחת גם עבור בעלי מעי חולה או רגיש. לפניכם מתכון ללחם מקמח שקדים שיכול להחליף באופן יעיל, טעים ומשביע לחם מקמח חיטה. כשר גם לפסח!אופן ההכנהמערבבים בקערה את...